Skrolla nedåt för att se fler nakenbad i Kalmar län.

Lillön, Gränsö (Västervik)
Här skiner solen alltid...till ortsbefolkningens förtret. Lågtryck har svårt att hitta hit, vilket förstås är besvärligt för många, med både grundvattnet att beakta och alldeles för tidigt gula löv på björkarna, mitt i juli.
Men Lillön, som spontant nakenbad, är likväl en småländsk pärla som många missar. Här trängs man inte på de solvarma klipporna, med underbar skärgård i blickfånget. 
Här kan man njuta ifred en heldag med medhavd matsäck, god dricka och njuta till kvällningen, och knappt se mer än en eller två personer på klipporna runt omkring. Så KOM HIT!!! Vi behöver mer besök här. Skyltar dyker upp titt som tätt av privatpersoner på parkeringen, att det är förbjudet att bada naken här.
Men det är det såklart inte. Men vi behövs fler besökare här, så att vi kan fortsätta njuta av den underbara naturen nakna. Vi skräms inte så lätt, utan fortsätter komma hit, precis som de fåtal andra :)
Komma hit: Åk ut till Gränsö slott, åk förbi det tills ni ser en liten skylt "Lillön". Åk den vägen tills den tar slut vid en stor parkering.
Parkera vid parkeringen och gå ut mot naturreservatet, Bäst mot vänster på den stora stigen. Lite långt, men snart ser ni ett rött utedass till höger. Därifrån är det bara att gå ut mot klipporna och njuta.
Obs...bada inte ifall det är mycket blågröna alger, men annars är det fritt fram att simma ut mot andra öar och holmar.

Stort tack till vår medlem "Klara" som inkommit med bilder och info om Lillöns nakenbad.

Torpet/Ramsöbadet, Oknö (Mönsterås)
Hit tog vi ett nedslag efter tips från en annan nakenbadare vid Lillön, Västervik.
Inte så svårt att hitta...Åk längst ut mot Oknö, tag höger vid skylt "kaffetorpet" och följ skyltar mot badplatsen. Vid parkeringen går man stigen mot vänster, genom skogen fram till badet. Till vänster ser man textilbadet, där det finns brygga, toa och soptunnor.
Nakenbadet i sig ligger på en udde åt höger som sträcker sig ut med vik innanför. 
Fantastiskt naturlugnt ställe, kort gräs och fri sikt mot havet och holmar. Tänk att få vakna här en morgon och njuta av stigande sol, när man tar sig ut från sitt tält...ifall man får tälta förstås. Det vet vi inte.
Stranden är stenig en bit ut i vattnet, inte så kul för många, men naturen i sig är storslagen. Inte så mycket folk, men det kanske berodde på vardagen vi var där.
Rekommenderas lika starkt som "Lillön", ifall Ni är i närheten.

Stort tack till vår medlem "Klara" som inkommit med bilder och info om Ramsöbadets nakenbad.

Oknö, Mönsterås

Värsnäs (Kalmar)
Värsnäs nakenbad ligger på en udde, ca sju km norr om Kalmar.
Sandstrand, bänkar/bord och brygga.
Efter golfbanan svänger man vänster mot Värsnäsgården.