Skrolla nedåt för att se fler nakenbad i Skåne.

Burlövsbadet (inomhus) 
Skåne

https://www.scandinavianaturist.org/Svanrevet/node/19
Råå kallbadhus (inomhus)
SkåneBastubad, torsdagar 17-20, i dambastun.

Kontrollera öppettiderna före besök.
 

Sandhammaren (Löderup)
Majsolen var riktigt generös denna helgen när vi tänkte besöka både Yngsjö och Sandhammaren på Österlen.
Sandhammaren är en riktigt lång sandstrand med bländande vit finkornig sand och avskiljande strandvall. Här finns gott om plats, vilket ibland kan te sig lite ödsligt, men visst solas det naket här. Vattnet är KALLT!! men njutbart ifall man har modet att doppa sig.
Men sandstranden är som sagt underbar. Mycket av sanden byggs upp här av strömmarna, som dessvärre tömmer Löderups havsbad på samma sand.
Hit kommer man lätt från flera vägar, bland andra vägen mot Backåkra och en promenad från Löderups camping. Toaletter finns och bra parkering vid Backåkra.
Ett Härligt nakenbad, lite ödsligt men gott om man vill vara för sig själv, inte lika välbesökt som Yngsjö söder om Åhus.
Besöket var väl värd resan :)

Stort tack till "Klara" som inkommit med ovanstående info om Sandhammarens nakenbad.

Svanrevet (Skanör)
En lång och härlig sandstrand, så härlig att den är välbesökt. Räkna därför inte med gott om avskildhet på soliga strandvänliga dagar.
Parkera vid hamnen och promenera sedan några hundra meter.

I närheten finns naturistcampingen Solhejdan, en riktigt bra anläggning enligt uppgift.

 

Yngsjö (Åhus)
Ungefär 6 km söder om Åhus ligger denna riktigt fina lilla nakenstrand. Den är inte lång, kanske några hundra meter, men mysig med oaser av sand mellan tallar och en skön strand. I semestertider var här välbesökt med många par, men även ensamma nakenbadare i alla åldrar.  
Badet är inte helt lätt att hitta för en förstabesökare, men ta in vid Yngsjö samhälle och kör vänster mot hundbadet. Parkeringen är väl tilltagen med toalett och soptunnor. Badet ligger ganska nära efter en promenad om några hundra meter på utlagda spångar. Två stigar finns, där den ena även går fram till hundbadet, som är nakenbadets södra granne. Den norra stigen går direkt till nakenbadet. 
Vid hundbadet finns även där ett utedass ifall behov finns. 
Känslan av att befinna sig längre söderut på vår jord är betagande varma soliga dagar. Sanddynorna är rejält höga när man kommer närmare parkeringen med bil. Rejäl tallskog med härliga sanddynor runt omkring.
Badet får fem stjärnor av fem möjliga av oss.

Stort tack till "Klara" som inkommit med ovanstående info om Yngsjö nakenbad.

Ålabodarna (Landskrona)
Nakenbadet ligger vid Öresund, ca 13 km norr om Landskrona.
Trevlig sandstrand.
Parkeringen är belägen en knapp km från stranden.

 

Ålabodarna (Landskrona)
Kompletterande info från våra medlemmar "Klara". Stort tack till er.
Skåne är som vackrast under vår och försommar, men vattnet som varmast i augusti, det vet vi alla.
Denna oerhört vackra strand, norr om Landskrona är en riktig juvel. Välbesökt och ren. Ett aber är dock kanske stenarna alldeles vid strandkanten, men efter några meter ut är strandbotten mjuk och varm. Man kan gå långt i vattnet några tiotal meter ut, både söderut och norrut.
Rakt ut har man Ven i fonden och båtar som glider förbi, både färjor och mindre fiskebåtar. Den branta strandvallen i ryggen ger skydd mot vind(dock inte nyfikna som brukar stå uppe vid backafallen med kikare).
Här njuter vi många varma sommardagar tillsammans med många andra, Helsingborg och Råå ligger norr om och där kan man njuta av mat och vila i hotell efter lata dagar här vid Ålabodarna.
Parkeringen ligger till höger innan nerfarten till samhället Ålabodarna, toalett finns och här ligger gärna folk kvar i sina husbilar för att campa "vilt". Även vi med vår lilla bil brukar sova över här, efter krogbesök vid Ålabodarna. För att komma till nakenbadet, gå norrut någon kilometer till en stig ner vid en bunker från andra världskriget.
Betyg: 5 av 5....givetvis!!!!! Detta är ett av Sveriges skönaste nakenbad i vår mening.